Boilerul, o metoda convenabila si eficienta pentru incalzirea apei

Fiind un obiect foarte util pentru orice casa, boilerul reprezinta cea mai convenabila si eficienta metoda de a va sigura in mod constant apa calda. Boilerul este un recipient dotat cu un sistem care incalzeste apa care este stocata in interiorul sau. In cazul in care cautati o solutie eficienta pentru incalzirea rapida a apei, atunci optati pentru achizitionarea acestui produs. Cu ceva timp in urma, boilerul functiona doar pe baza de lemn, gaz sau carbune. Insa, ulterior au aparut alte modele printre care boilerul electric care a devenit rapid foarte popular datorita eficientei sale sporite. Atunci cand decideti sa achizitionati un boiler, este bine sa tineti cont de anumite aspecte importante. Este esential sa va informati asupra tipurilor de boilere care exista pe piata dar si despre caracteristicile pe care acesta trebuie sa le aiba.

Boilerul functioneaza pe diferite tipuri de combustibil cum ar fi gazul, lemne, ulei, energie electrica sau panouri solare. De asemenea este important sa luati in calcul si tipul de boiler care se potriveste nevoilor tale. Incaperea din casa unde acesta va fi amplasat dar si cate persoane il vor folosi in mod frecvent, sunt doua aspecte importante la care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un boiler. Cele mai cautate boilere sunt cele electrice iar acestea pot fi instante, cu acumulare bivalenta sau boilere tank in tank. Pe langa faptul ca boilerul electric face incalzirea apei mult mai repede, acesta este si foarte usor de montat. Modul de functionare este unul foarte usor. Boilerul se alimenteaza cu apa rece iar dupa ce acumuleaza cantitatea de apa potrivita in functie de dimensiunea sa, incepe procesul de incalzire, utilizand principiul presiunii. Pe piata exista o gama foarte variata de boilere iar prin acest articol vom detalia cele mai importante aspecte in asa fel incat sa va facilitam alegerea unui boiler potrivit, in functie de preferintele si necesitatile voastre.

Tipuri de boilere

Pentru a alege tipul de boiler trebuie sa ne gandim inainte ce fel de combustibil este potrivit. Exista cateva tipuri de boilere precum boilere electrice, boilere pe gaz, boilere pe lemne, boilere termoelectrice, boiler tip instant, boiler tank in tank si boilere bivalente.

Boilere electrice

Acest tip de boiler este cel mai popular. Are un grad mare de usurinta in folosire. Apa se incalzeste foarte usor si repede. Acest boiler foloseste rezistente electrice care se alimenteaza prin curent. Sunt usor de instalat oriunde exista conectare la curent electric. Si din punct de vedere economic, boilerele electrice foarte eficiente.

Boiler pe gaz

Boilerele pe gaz de ultima generatie ofera performanta dar si siguranta. Acest tip de boiler permite incalzirea rapida si furnizarea cu apa calda in mod continuu. Boilerele pe gaz sunt si accesibile din punct de vedere economic deoarece preturile lor nu sunt mari. Avand in vedere ca gazul este mai ieftin decat electricitatea, boilerele pe gaz sunt mai economice. Boilerul pe gaz acumulativ este recomandat in cazul unui consum mare iar cel instantaneu este ideal pentru o familie mai mica.

Boilere pe lemne

Acest tip de boiler are o capacitate mare si poate incalzi cantitati mari de apa. Boilere cu ardere de lemne sunt recomandate in general pentru o zona rurala unde lemnele se gasesc si se pot depozita usor. Aceste boilere folosesc un focar pentru a arde lemnele. Un boiler pe lemne are doua parti, boilerul si o soba care incalzeste apa. Boilerele pe lemne incalzesc cu usurinta capacitati mari de apa.

Boilerul termoelectric

Un boiler termoelectric ofera avantjul functionarii prin alimentare cu energie electrica dar si cu ajutorul agentului termic. Acest tip de boiler este unul electric dar ofera si posibilitatea conectarii cu alte surse deĀ  energie. Apa din boiler este incalzita prin intermediul rezistentei electrice. Conectarea sau deconectarea rezistentei electrice de la curentul electric se face prin intermediul unui termostat iar acesta trebuie sa aiba o temperatura maxima de 60 de grade. Acest fapt duce la economisirea curentului electric dar ofera si rezistenta in timp.

Boilerul instant

Boilerul instant nu dispune de un rezervor intern, incalzind apa in timp real intr-un mod foarte rapid. Deoarece boilerul instant nu trebuie sa fie mereu in functiune, acest fapt ofera un consum de energie electrica foarte mic, chiar si cu 40% mai scazut fata de alte boilere. Boilerul instant este foarte compact iar montarea si amplasarea ocupa putin spatiu si este foarte usor de facut. Este posibil chiar montarea multipla, unde fiecare incapere unde este nevoie de apa calda, poate beneficia de cate un boiler instant. Desi incalzeste apa foarte rapid, boilerul instant nu ofera o presiune mare.

Boiler tank in tank

Aceste boilerele cu acumulare sunt cele mai noi si mai avansate. Ele functioneaza pe principiul tank in tank. Apa este incalzita prin intermediul unui sistem care este compus dintr-un balon intern din otel inoxidabil care are functia unui rezervor. Aceste boilere au o putere mare, atat in cea ce priveste incalzirea rapida a apei, cat si la cantitatea de consum pe care o ofera in mod continuu. Boilerele tank in tank au o temperatura constanta in interiorul rezervorului, fapt care ajuta in pastrarea apei calde pentru mai mult timp. Boilerul tank in tank are o functie de reincalzire si un sistem de contractii care impiedica depunerile de calcar.

Boilerul bivalent

Acest tip de boiler cu acumulare bivalenta care este denumit si hibrid, reprezinta o noua tehnologie in acest domeniu. Boilerele bivalente permit acumularea energiei prin ajutorul a doua surse de caldura, astfel apa este incalzita intr-un timp foarte scurt. De asemenea boilerele bivalente ofera o capacitate mare. Boilerul bivalent foloseste ca si element de incalzire una sau doua serpentine care permit circularea apei calde si care sunt dotate cu o suprafata mare cu un volum care ajunge de la 500 pana la 1000 de litri. Boilerul bivalent reprezinta de asemenea si un produs eficient din punct de vedere economic deoarece foloseste surse de caldura ieftine.

Vezi care sunt cele mai bune oferte:

superreduceri.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *